ı
1

Pazar

Konferanslar

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ DERGİSİ TANITIM TOPLANTISI


Yer: İstanbul Sepetçiler Kasrı - 01 mart 2005

Toplantı İbrahim Tuncer'in sunuş konuşması ile başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Toplantı Türk İslam Birliği mültivizyon gösterisi ile devam etti.
Türk-İslam Birliği Dergisi'nin Tanıtım Toplantısı, ülkemizin önde gelen akademisyenleri, gazete sahipleri ve köşe yazarları, emekli paşalar, bürokratlar, milletvekilleri, çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri, yabancı ülke büyükelçilik ve konsolosluk görevlileriyle birlikte son derece geniş bir katılımla gerçekleşmiştir.
Toplantıya katılanlar arasında;
Ortadoğu Gazetesi Sahibi Sayın Zeki Saraçoğlu, Vakit Gazetesi sahibi Sayın Mustafa Karahasanoğlu, Önce Vatan Gazetesi sahibi Abdullah Akosman, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit Gürtuna, Adalet Eski Bakanı İsmail Müftüoğlu, Emekli Tuğgeneral Sayın Halil Şimşek, Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz, Milli Gazete yazarı Sayın Mehmet Şevket Eygi, Yeni şafak Gazetesi yazarı Sayın İbrahim Karagül, emekli Tuğgeneral Sayın Mehdi Sungur, ASKON Başkanı Sayın Mustafa Koca, Prof. Dr. Sayın Servet Armağan, Vakit Gazetesi Genel koordinatörü sayın Sami Özey, emekli Tuğgeneral Sayın Adnan Tanrıverdi, Prof. Dr. Sayın Salih Tuğ, Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Sayın Harun Tokak, TİYEMDER Başkanı Sayın Selahattin Yazıcı, Prof. Dr. Sayın Cemal Anadol, Yeni Asya Gazetesi Yazarı Sayın Mustafa Özcan, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz ve İl Başkan Yardımcıları, Vakit gazetesi yazarı Sayın Ali Eren, Ortadoğu Gazetesi yazarı Sayın Süleyman Doğan, Kafkas Vakfı Başkanı Sayın Mehdi Nüzhet Çetinbaş, Sur Dergisi yazarı Sayın Ahmet Yuter, Vakit Gazetesi yazarı Sayın Ahmet Varol, Zaman Gazetesi yazarı Sayın Ali Bulaç, Vakit Gazetesi yazarı Sayın Hüseyin Öztürk, Çevre Eski Bakanı Sayın Hamdi Üçpınarlar, Önce Vatan Gazetesi yazarı Sayın Levon Ponos Dabayyan, Pakistan Başkonsolosu, İran Konsolosluğu Kültür Ateşesi, Filistin Konsolosu sayın Abdel Kerim Elhatip, Rusya Federasyonu Konsolosluk Temsilcisi Sayın Sergey Proşin, Mazlumder İstanbul Başkanı Sayın Mustafa Ercan, gazeteci yazar Sayın Nazile Abbaslı, Vakit Gazetesi yazarı Sayın Metin Hasırcı, Türkiye Gazetesi yazarı Sayın Necati Özfatura, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Nefi Demirci, Irak Türkmenleri Derneği Başkanı Sayın Kemal Beyatlı, Emekli Albay Sayın Mehmet Karadağ, Emekli Kurmay Albay Sayın Neşet İkiz, Prof. Dr. Sayın Ömer Aksu, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, yer almıştır
Türk-İslam Dünyası'nın, sevgi, kardeşlik, dayanışma, muhabbet ve şefkat temeli üstüne kurulacak bir birlikteliği oluşturarak yeryüzüne özlenen barış, huzur, ve güven ortamını getirmesi temennisiyle toplantıya katılan tüm konuşmacılar, Türk İslam Birliği fikrinin öneminden bahsedip, derginin hazırlanmasında büyük emeği geçen Bilim Araştırma vakfı ve Milli değerleri Koruma vakfı camiasına takdir, tebrik ve teşekkürlerini sundular. Türk-İslam Birliği
Dergisi konuşmacıların üzerinde durdukları konuların özeti şu şekildedir.

Tarkan Yavaş (BAV Başkanı):
Türk-İslam Birliği'nin biran önce kurulması, Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı Türk Milleti olarak bizlerin üzerine düşen büyük bir sorumluluk ve vazifedir. Türk-İslam Birliği Dergisi'nin söz konusu birlikteliğin kurulması için ortak bir zemin oluşturacağını ümit ediyorum. Türk-İslam Birliği dergisi'nin tanıtım gününde, Türk-İslam Dünyası'nı bir araya getirecek bu toplantıda sizleri aramızda görmekten büyük şeref duyuyorum.

Prof. Dr. Ömer Aksu (İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi):
Eğer Türk Milleti'ni ayağa kaldıramazsanız İslam aleminin nefes almasını sağlayamazsınız. İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu aksiyon Türk milletinin gücünde saklıdır.

Prof Dr. Servet Armağan: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İslam Dünyasında birlik dendiği zaman bir bayrak ve bir anayasa altında birleşme değil de, bir gönül birlikteliği kastedilmektedir. Bu manada bir birlik bugün dünyada oluşmak üzeredir.

Dr. Nefi Demirci: Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı
30 Ocak seçiminin ardından Türkmenlerin hayal kırıklığı içerisinde, kendi kimliklerini ve topraklarını kaybetme noktasına gelmiştir. Birlik şarttır.

Ali Eren: Vakit Gazetesi yazarı
Kendi aramızda birlik olacağız. Daha sonra da onlarla iyi geçineceğiz. Onların yaratılışına karşın, biz de kendi yaratılışımıza göre birlik kurmalıyız.

Mehmet Şevket Eygi: Mili Gazete Yazarı
Birlik diyoruz, binlerce Müslüman tesbih çekse bu birlik meydana gelmez. Bu birlik ancak kaliteli Müslümanlarla gerçekleşir. Çine, Atlantik'e kadar giden Müslümanlar kaliteliydiler. Birlik için gerekli olan, vasıf budur.

Ali Müfit Gürtuna (Eski İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı):
İyi bir maksat için bir araya geldik. Çok önemli bir niyet bu. Toplantıyı düzenleyen Bilim Araştırma Ve Milli Değerleri Koruma Vakfı üyelerinin genç oluşu, yetenekli, onurlu ve görevlerine hakim oluşu örnektir. Türk İslam Birliği Dergisi ansiklopedik boyutlarda ciddi bir rapor özelliğindedir. Allah bu çalışmalarınızı zaferle taçlandırsın.

Mustafa Karahasanoğlu (Vakit Gazetesi İmtiyaz Sahibi):
Eskiden bu birlik vardı. Aydınlarımız birliği batıda aradı. Bu birlik doğru yerde yeniden kurulacaktır. Reçete bizdedir. Başka yerlerde aramaya gerek yok.

İsmail Müftüoğlu: Adalet Eski Bakanı
Hastalığın çaresi Kuran'dır, ümitvar olunuz. Kimlerle beraber olacağımızın ölçüsü ayetlerdedir. Tüm Müslümanlar kardeştir ilkesiyle hareket edilmelidir.

Mustafa Özcan (Yeni Asya Gazetesi yazarı):
İslam dünyası kendi boşluğunu kendisi doldurmalıdır. Boşluğu doldurmalıyız. Sürüden ayrılanı kurt kapar.

Mustafa Necati Özfatura (Türkiye Gazetesi yazarı):
12 bin yazımın çoğunu İslam Birliği konusuna ayırdım. Kuyruklu yıldızın çekirdeği vardır bir de kuyruğu, Türkiye kuyruklu yıldızın çekirdeği gibidir. Anadolu Türkü güçlü olursa, İslam Dünyası da güçlü olur. Milli ve manevi değerlerimize dönüş şarttır.

Selahattin Özgündüz (Türkiye Caferileri Lideri):
Biz bir aileyiz. Irkçılığı yadırgamakla birlikte, Allah kendi kavmini sevmeyi yasaklamamış. İçimizden bizim değerlerimizi yaşatacak bir lider mutlaka çıkacak. Birleşelim. Biz kardeşiz, Allah böyle diyor, kim ne derse desin.

Mehdi Sungur (Emekli Tuğgeneral):

15 yıllık BAV ve 10 yıllık MDKV'nin değerli hizmetleri, Türk-İslam Birliği için öncü rolündedir. Bugün dünyada hakim olacak İslam'dan başka hiçbir fikir kalmamıştır.

Harun Tokak: Türkiye gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkanı
İnsanlık kaybolmuş çocuğu Türk-İslam Birliği'nde bulacaktır. Başka da bir çare kalmamıştır.

Prof. Dr. Salih Tuğ (M.Ü. İlahiyat Fak. Eski Öğretim Üyesi)
Yorgunluğa değer bir faaliyet içindeyiz. Türk-İslam Birliği için liderliği ele almalıyız.

Selahattin Yazıcı: TİYEMDER Başkanı
Burada bir doğum ilanı var. BAV doktorlarını da bu yeni doğan dergiden ötürü kutluyorum. Kardeşliği ön plana çıkarıp bunu ibadet olarak eyleme dönüştürürsek başarıya ulaşabiliriz.

Altuğ Berker: Milli Değerleri Koruma Vakfı Başkanı

İmparatorluk mirası Türkiye'nin. Hamilik fikrinden çok Hadimlik görevi vardır. Biz de bununla birlikte birliği kurmalıyız. Bu dergiyle birlikte Türk-İslam Birliği'nin tohumlarını attınız bunu Allah'ın izniyle sizlerle birlikte büyüteceğiz.

İbrahim Tuncer: Bilim Araştırma Vakfı Üyesi
Bu konu inanç işi, şevk işi, heyecan işi, Allah'ın izniyle burada olan herkes görecek ki biz bu konunun takipçisi olacağız. Bir ayette, "gerçekten iman etmişseniz en üstün olanlar sizlersiniz" buyuruluyor, biz buna inanıyoruz.