ı
1

Salı

Türk-İslam Birliği, Ticareti Canlandıracak Ekonomiyi Güçlendirecektir

Türk-İslam Birliği'nin öncelikli hedefleri arasında, öncelikli olarak İslam dünyasının kalkındırılması, ayrıca tüm fakir ülkelerin desteklenerek ekonomik sorunlarının çözülmesi gelecektir. Tüm dünya çapında ülkelerde;

-Yoksullukla mücadele edilecek,
-Yeni yatırımlar teşvik edilerek iş imkanları oluşturulacak,
-Toplumsal düzen ve istikrar sağlanacak,
-Sosyal adalet garanti altına alınacak, ekonomik eşitsizlikler ortadan kaldırılacak,
-Uluslararası ve bölgesel ilişkiler ve iş birlikleri güçlendirilecektir.

İslam dünyası içinde maddi farklılıklardan kaynaklanan sıkıntıların azaltılması gereklidir. Ekonomide, siyasi alanda ve hepsinden önemlisi kültürel sahada Müslüman ülkeler arasında gerçekleştirilecek bir bütünlük, geri kalmış olanların hızla ilerlemesine, gerekli imkana ve alt yapıya sahip olanların bunları en verimli şekilde kullanabilmelerine olanak tanıyacaktır. Böyle bir bütünlüğün sağlayacağı faydalardan biri de ekonomide büyüme ile bilim ve teknoloji alanında yaşanacak gelişme olacaktır.

Ekonomik büyüme, bilim ve teknolojiye yapılacak yatırımları artıracak, teknolojinin ilerlemesi ekonominin daha da hızla büyümesini sağlayacaktır. Ekonominin gelişimi ile birlikte eğitim seviyesinde de doğal bir yükselme olacak, toplum çok yönlü gelişecektir. Türk-İslam Birliği çatısı altında bireylerin vize ve sınır engeli olmadan rahatça hareket edebildikleri, ticaret serbestliğinin olduğu, serbest girişimciliğin desteklendiği bir sistem, İslam dünyasının hızla kalkınmasına aracı olacaktır. Ekonomisi güçlü bir Türk-İslam alemi Batı dünyası ve diğer toplumlar için de önemli bir refah kaynağı olacaktır. Bu toplumlar karşılarında güven içinde, tedirginlik duymadan işbirliği yapabilecekleri, ticari faaliyet içinde olabilecekleri bir güç bulacaklardır. Ayrıca Batılı kurum ve kuruluşların sürekli olarak bu bölgelerin kalkınması için aktardıkları fonlara da gerek kalmayacak, bu fonlar dünya ekonomisinin güçlenmesi için kullanılacaktır.